Újabb elítélt az MSZP hátországából

Munkatársunktól
2008. 12. 27. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befolyással való üzérkedés miatt egy év tíz hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Andráska Gergelyt, aki 2004 nyaráig a Baranya Megyei Önkormányzat szocialista politikai tanácsadója volt. A tanácsadó egy négy évvel ezelőtti drogprevenciós konferencia szervezése kapcsán vétett a törvény ellen. Andráska ugyanis a rendezvény előkészítésében való részvételért nem kapta meg azt az összeget (százezer forintot), amelyben a szervezővel megegyezett. A konferencia megrendezésére a Varga István vezette Volt Állami Gondozottak Egyesülete nyert el 2,5 milliós pályázati támogatást, ebből alkudott ki magának százezret Andráska. Már a konferencia körül is akadtak gondok: a pályázati támogatás ugyanis utófinanszírozásról szólt, vagyis annak költségeit előre ki kellett volna fizetni. Ez nem történt meg: Varga az előadóknak is adósa maradt, mint ahogyan az étkeztetés 700 ezer forintos költségét sem fizette ki. Hamis számlákkal viszont igazolta „kiadásait”, így végül megkapta a 2,5 milliót; amit saját célra használt föl.
Andráska viszont nem nyugodott bele, hogy ő nem jutott pénzhez, ezért azt állította Vargának: Mesterházy Attilának, az Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkárának „vissza kell osztani” 500 ezer forintot az elnyert összegből, mert a politikus segített elnyerni azt. Varga színleg bele is ment a szocialista önkormányzati tanácsadó alkujába, és egy fővárosi kávéházban – igaz, egy fedett nyomozóval az oldalán – át is adott 1,2 milliót Andráskának. A fedett nyomozó ekkor lépett közbe.
A vizsgálat végül azt derítette ki, hogy Andráska csak visszaélt Mesterházy nevével, az államtitkár nem volt érintett az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.