A Legfőbb Ügyészségen a földbotrány

A Legfőbb Ügyészség kiemelt ügyek főosztálya vizsgálja tovább, érintett-e, s ha igen, miképpen az újfehértói földügyben Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára, illetve Benedek Fülöp, aki szintén az FVM államtitkára volt, s jelenleg a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Munkatársainktól
2009. 01. 19. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy azért kerül a Legfőbb Ügyészségre, mert Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) igazgatója a károsult gazdákat képviselő ügyvédként panaszt jelentett be a Központi Nyomozó Ügyészség nyomozást megszüntető határozata ellen. Budai szerint a határozat tele van ellentmondásokkal, amelyek feloldására az ügyészség nem tette meg a megfelelő lépéseket. Mint arról korábban már beszámoltunk, a szóban forgó újfehértói földek eladására kiírt pályázaton végül nem a nyertes helybéli gazdák lettek a befutók, mert egy vallomás szerint Benedek Fülöp utasítására érvénytelenítették az eredményt.
Nemcsak földügyben, de a falufejlesztésre hivatott Leader-források körül sincs minden rendben. A fideszes Rácz Róbert szerint az MSZP rátelepedik a források felosztására, legalábbis számos Leader-közösségben ülnek szocialista politikusok. Köztük van például Juhászné Lévai Katalin, a párt országgyűlési képviselője. Van olyan Leader-csoporthoz tartozó nonprofit társaság, amelyik 2015-ig 530 millió forintot költ el önmaga eltartására, s vezetői egytől egyig szocialista kötődésűek.

Részletek a 13., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.