Főbe lőtte magát a gázoló politikus

Főbe lőtte magát hétfőn este Bukarestben egy volt parlamenti képviselő, akinek öngyilkosságra utaló halála körül sok a kérdőjel. A politikus ugyanis december végén cserbenhagyta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe.

2009. 01. 17. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtélyes halál ügyében nyomoz a román rendőrség, miután hétfőn este bukaresti otthonában holtan találták meg Mircea Stanescu egykori parlamenti képviselőt. A 39 éves szociáldemokrata politikus holttestét ügyvédje fedezte fel, aki – miután egész nap sikertelenül próbált kapcsolatba lépni védencével – tanúk jelenlétében betörte a tömbház lakásának ajtaját. A bukaresti rendőrség és a törvényszéki orvostani intézet illetékeseinek előzetes vizsgálata szerint Stanescu öngyilkos lett, mégpedig az engedéllyel magánál tartott, Beretta típusú pisztollyal lőtte főbe magát. A hatóságok azonban még nem zárták le az ügyet. Tegnap kihallgatták az áldozat menyasszonyát és közeli barátait, valamint ügyvédjét is, aki utoljára a tragédiát megelőző napon találkozott ügyfelével, de viselkedésében nem tapasztalt semmi rendkívülit.
Pedig Mircea Stanescut (Sorin Rosca Stanescu közismert bukaresti újságíró, volt laptulajdonos fia) napok óta nyomaszthatta december 27-én elkövetett autóbalesete, amelyben gyalogátkelőn gázolt halálra egy 45 éves férfit. A rendőrség akkor Stanescu barátnője ellen indított vizsgálatot, aki azt vallotta, hogy ő vezette a személygépkocsit. Szemtanúk később azt vallották a rendőrségen, hogy a jármű volánjánál egy férfi ült, ezért a volt honatya ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és cserbenhagyás, menyasszonya ellen pedig bűnpártolás gyanújával indult eljárás. Mircea Stanescu 2004–2008 között volt a román parlament tagja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.