Nem vizsgálják tovább a pécsi ingatlanügyet

Mégsem történt hűtlen kezelés a Pécsi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Zrt. ingatlanértékesítéseinél – legalábbis a Somogy Megyei Főügyészség friss határozata szerint.

Bóka Máté Ciprián
2009. 02. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő (PVV) Zrt.-nél még az előző vezetés alatt történt ingatlanértékesítéseit vizsgálta a hatóság. A több mint egy éve zajló nyomozás során közel harminc embert hallgattak meg a rendőrök, s két gyanúsítottja volt az ügynek.
Az esetet tavaly nyáron kapta meg a Somogy Megyei Főügyészség, miután a pécsi ügyészség elfogultságot jelentett be. A hatóság korábban azzal számolt, hogy 2008 tavaszára már eredmény születhet – erre azonban csak decemberben került sor. A Somogy Megyei Főügyészség szóvivője, Egerváriné Lucza Gyöngyi közölte, a társaságnál zajló, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával folytatott nyomozást mind ők, mind a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta bűncselekmény hiányában – ennél bővebben azonban nem kívánt nyilatkozni.
A somogyiak korábban a baranyai kapitányságtól újabb nyomozati cselekmények lefolytatását s több tanú kihallgatását is kérték. A hatósági ügymenet mellett ugyanakkor a pécsi önkormányzat pénzügyi bizottsága is több fordulóban tárgyalta a PVV Zrt. 2003 és 2007 közötti, az előző vezetés tevékenységéről szóló belső ellenőrzési anyagot. A pénzügyi bizottság elnöke, Nagy Csaba szerint ez alapján kiderült, hogy a vagyonkezelő értékesítési folyamata egy átlag pécsi polgár számára átláthatatlan és követhetetlen volt. Az elnök szerint a nyomozás lezárulta ellenére is felmerül a kérdés, hogy értékesítési tevékenységéből eredendően keletkezett-e vagyoni hátránya a városi tulajdonú cégnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.