időjárás 7°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Röviden

MN
2009.02.13. 23:00

Félezer embert bocsátanak el
A tatabányai Sanmina-SCI januárban összesen 550 dolgozó elbocsátásának tervét közölte a munkaügyi központtal – mondta több, névtelenséget kérő helyi forrás. A Sanmina-SCI személyzeti vezetője, Rankasz Dezső az értesülést nem kommentálhatta, mivel nem kapott rá felhatalmazást. (MTI)

Leépít a válságban a BorsodChem
Elbocsátja 550 dolgozóját a BorsodChem Zrt. a gazdasági válság okozta nehézségek miatt. Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere levélben fordult a miniszterelnökhöz és a kormányhoz támogatásért. Közölte, a társaság a térség legmeghatározóbb foglalkoztatója, ezért az elbocsátás súlyos csapás az itt élők számára. (MTI)

Sztrájk Bajorországban
Megbénult Bajorország több nagyvárosa tegnap, miután a tömegközlekedési dolgozók sztrájkba léptek. A szakszervezetek legalább 9,5 százalékos bérfejlesztést követelnek a dolgozóknak, mintegy 6500 embernek, ám a vállalat legfeljebb az infláció mértékével megegyező növelést hajlandó megadni. A szakszervezeteket többször bírálták, hogy épp a recessziós időszakban lépnek sztrájkba, mindenesetre Németországban nem a mostani munkabeszüntetés az első, nemrégiben a vasúti és a repülőtéri dolgozók is így adtak hangot követeléseiknek. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.