időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Tanúvallomás a Teve utcai merényletről

Haraszti Gyula
2009.02.21. 23:00

Egyértelműen meghatározta két tanú, hogy kik a felbujtói a Teve utcai rendőrségi épület elleni két éve történt támadásnak – mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén. A főkapitányt Kontrát Károly (Fidesz) kérdezte erről az ügyről.
Bencze válaszában elmondta: van gyanúsítotti körük, az ügyészséggel viszont hónapok óta „birkóznak, hogy tegyék nyílttá ezt az ügyet, hiszen van két olyan védett tanú és olyan vádalkuval védett személy, aki egyértelműen határozza meg azokat a személyeket, akik a bűncselekmény elkövetésével, felbujtással gyanúsíthatók”. Mint ismert, 2007 februárjában ismeretlenek géppisztolyból nem célzott lövéseket adtak le a rendőrség XIII. kerületben lévő Teve utcai székházára. A rendőrség korábban ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézre kerítésére.
A rendőrfőkapitány Kontrát Károly kérdésére válaszolva beszélt arról is, hogy miért nehézkes a kiskunlacházi gyerekgyilkosság felderítése. Állítása szerint az ügyben azért nem jártak eddig kézzelfogható eredménnyel, mert a szakértői véleményekre – például a DNS-vizsgálatok eredményére – akár öt-hat hetet is várnia kell a rendőrségnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.