Roma pénzek kerülő úton

Több napja tartó adatgyűjtésünk során újabb furcsa szerződésekre bukkantunk az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) esélyegyenlőségi főigazgatója körül kirobbant korrupciógyanús ügyben.

2009. 03. 20. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapunk birtokába került dokumentumok szerint Borovszky Tímea családtagjai is részesültek a hátrányos helyzetű, főleg cigány gyerekek integrálására elkülönített pénzalapból. Borovszky legfőbb bizalmasa, a tárca alkalmazottja, Kadét Ernő két cégen és egy civil szervezeten keresztül jutott többmilliós megbízásokhoz, de nem maradt ki Borovszky másik kollégája, Bernáth Gábor sem. Az SZDSZ holdudvarához is szivárgott a roma gyerekek felzárkóztatására szánt pénzből: a korábban Magyar Bálint jobbkezének számító E. Vámos Ágnes a Tinta Tanácsadó Kft.-n keresztül jutott zsíros megbízásokhoz. E. Vámos Ágnes Magyar minisztersége idején előbb az oktatási tárca közoktatás-fejlesztési és értékelési főosztályának vezetője, majd a Sulinova Kht. fejlesztési igazgatója volt, ő csak tavaly mintegy tízmillió forintot kasszírozott.
Riport a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.