Őrizetbe vették a román milliárdost

2009. 04. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Kolozsvár)

Huszonnégy órás vizsgálati fogságba helyezte tegnap a rendőrség Bukarestben a Románia egyik leggazdagabb embereként számon tartott George Becalit. Közben az ügyészség indítványozta, hogy erőszakos fogva tartás alapos gyanújával a bíróság 29 napra helyezze előzetes letartóztatásba a Steaua labdarúgóklub tulajdonosát és öt társát, közöttük az egyik testőrét. A rendőrség szerint január végén ellopták a tehetős vállalkozó egyik autóját, tulajdonosa azonban a hatósági feljelentés helyett az önbíráskodást választotta. Becali verőemberei a három tolvaj nyomába eredtek, terepjárójukkal elállták az útjukat, majd lövöldözés közepette a csomagtartóba tuszkolták őket. Az üzletember otthonába szállított foglyokat Becali nyilatkozat aláírására kényszerítette, amelyben elismerik a bűncselekményt, sőt megfogadják, hogy többé nem követnek el törvénysértést.
Később azonban a megvert elkövetők feljelentést tettek a rendőrségen, ennek nyomán tegnap a nyomozók csaknem félszáz kommandós kíséretében szálltak ki Becali Bukarest közeli palotájához, ahol házkutatást is tartottak. Az őrizetbe vett vállalkozó szerda este még élő televíziós műsorban szerepelt, ahol táncolt és megfejt egy juhot is. George Becali alapfoglalkozása ugyanis a juhtenyésztés, 2,5 milliárd euróra becsült vagyona nagyobbik részére azonban ingatlanfejlesztés és futballbefektetés útján tett szert. Évekkel ezelőtt Új Generáció Pártja néven politikai alakulatot is létrehozott, de nem jutott be Románia parlamentjébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.