időjárás 5°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Csínytevés?

Villányi Károly
2009.05.14. 22:00

Ha létezik ma Magyarországon gyenge minőségű ember (copyright Gyurcsány Ferenc), akkor az Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke. Ez a kisebbségi vezető, akivel szemben három büntetőeljárás folyik – egyben már vádlott, kettőben még csak gyanúsított –, ismét tudott olyat mondani, ami miatt egy normális gondolkodású embernek kinyílik a bicska a zsebében.
Nézzük, mi is történt! Kiskunlacházán egy iskolából hazafelé tartó tizenkét éves kislányt feltartóztatott egy nyolcfős, cigány fiatalokból álló társaság. Biciklijét feldöntötték, ketten lefogták. A többiek a holmiját kutatták át, miközben szexuális tartalmú szóbeli fenyegetéseket kapott támadóitól. A kislány sokkos állapotba került és bepisilt. 2008 novemberében egyébként a kislány barátnőjét, ugyancsak Kiskunlacházán, megerőszakolták, majd megfojtották. A rendőrség, bár állítólag rengeteg nyomot rögzített, a mai napig nem volt képes elfogni a brutális támadókat. (Talán majd, ha az FBI bekapcsolódik a nyomozásba, sikerül megtalálni a tetteseket.)
Kolompár Orbán a mostani esetet kommentálva gyerekcsínyt emlegetett.
Gyerekcsínyt!
Kolompár Orbán megérdemelné, hogy egy ilyen „kis csínytevés” után saját vizeletében tocsogva ott zokogjon valahol egy csendes utcában.
Mert Kolompár Orbán sem így nyilatkozna, ha az ő gyermekét inzultálják! Akkor már a helyszínen mondana beszédet Mohácsi Viktória szabad demokrata európai parlamenti képviselő, Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivő, meg a többiek. Akkor már nemzetközi sajtótájékoztatókat tartanának.
Ez az állami szervezeten élősködő ember, ez a parazita, mármint Kolompár Orbán, semmi mást nem csinál, csak provokál.
A többségi társadalmat provokálta akkor is, amikor kijelentette: úgy gondolja, ha valaki azt mondja magáról, hogy szeret dolgozni, az hazudik. – Senki nem szeret dolgozni – nyomatékosította.
Így biztat ma Magyarországon munkára a cigány önkormányzat vezetője, Kolompár Orbán.
Azt üzeni az utcán randalírozóknak, hogy ne dolgozzatok, mert az rossz, csak vegyétek el, ami a megélhetésetekhez szükséges.
Karácsonyi beszédében is megvillant Kolompár Orbán. „Aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!” – fogalmazott az OCÖ ünnepi közgyűlésén. Roma út? Mi lenne az?
Ha ez a Kolompár-féle roma út, akkor elé kell feküdni.
Ha valóban Kolompár Orbán gondolkodása jellemzi az egész közösséget (amit azért kötve hiszek), akkor meg kell változtatni a roma közgondolkodást. Nemet kell mondani a „gyerekcsínyekre”, a kegyetlen megalázásokra, a segélyekre berendezkedő munkakerülő életmódra, a „megélhetési” bűnözésre.
Ehhez azonban nem provokátorokra, hanem olyan vezetőkre lenne szükség, akik nem az ellentétek szításán munkálkodnak.
Persze! Félreértés ne essék. El kell fogni azokat a elmebetegeket, akik Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön és Tiszalökön romákat gyilkoltak.
Ezeket az embereket el fogják kapni. Rács mögé kerülnek egy életre. De mi lesz azután?
A Kolompár-félék itt maradnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.