Zárolta, illetve kereskedelmi partnereivel zároltatta a Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxinszennyezettsége miatt – közölte tegnap az MTI.
A cég szerint június 26-án a Diamant International Malom Kft. jelezte, hogy az általa szállított tésztaipari durumdara az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxineltérést mutatott, ezért a társaság hatósági vizsgálatot kért. A lépés érintette az 500 és a 250 grammos sajtos, sonkás, gombás, és tricolor tortelliniket, az 500 és 250 grammos sonkás raviolit, valamint az 500 grammos lasagnét. A más szavatossági idővel gyártott termékek továbbra is elérhetők és biztonsággal fogyaszthatók. Az érintett tésztákat a vásárlás helyén visszaveszik, az árát pedig visszatérítik.
A Diamant Malom is kiadott egy közleményt, e szerint a vállalkozás fogyasztóvédelmi, megelőzési okokból visszarendelte az üzletekből a durumbúzából készült, egy kilogrammos simalisztet. A cég hangsúlyozta: a lépésre azért volt szükség, mert nem lehet kizárni, hogy a 2009. november 28-i és 2009. december 15-i szavatossági dátummal ellátott termékeik nem felelnek meg a malom minőségi elvárásainak. Hétfőn a Cerbona Zrt. hívta vissza Durillo és Durum termékeinek egy részét, hasonló okokból.
Online váltunk devizát a nyaraláshoz
