Éppen a sokféle jó minőségű gyümölcs miatt települt a névadó környékre az ezredforduló után az Agárdi Pálinkafőzde – az idei nemzetközi Destillata pálinkafesztivál világbajnoka, négy kategória győztese. Vértes Tiborék és az igényes pálinkafogyasztók egyik kedvence az apró szemű, összetéveszthetetlen zamatú, fényes, fekete cigánymeggy, amely számos díjat hozott az ország egyik legkiválóbb pálinkafőzőjének. Akkora becsben tartják ezt a bőven termő fajtát az agárdiak is, hogy szombaton egész napos cigánymeggyfesztivált rendeznek a tiszteletére, amelynek nagyon fontos attrakciója lesz az alapos pálinkakóstolás és a pálinkafelismerő-verseny.
Aki kíváncsi arra is, hol és hogyan készül az ország legjobb „labanc pálinkája”, azt Vértes Tibor, az év főzőmestere munkatársai vezetik körbe az Agárdi Pálinkafőzdében. Sztárok főznek Agárdon ezen a napon bográcsban a főzőversenyen, s míg rotyog a vadhús, csúsznak a tulipános poharakból a gyümölcsillatú pálinkakortyok és a házi szörpök, sül a kemencés lángos és a kézzel gyúrt rétes, szól a cigányzene, fellép Badár Sándor, a Vörös Jazz Quartet, a Kacagány és az Iglice zenekar, lesz néptáncbemutató, íjászat, s kerékcserélő show. Megvalósul ezen a napon az esti órákban a dumaszínházas fiúk egyik rémálma, sőt annál több is: Kőhalmi Zoltán, friss Karinthy-gyűrűs humorista nem egyszerűen egy bűvész után lép fel (szokták kérni a konferanszaikban, hogy csak ezt ne), hanem a két Kőhalmi néven Kőhalmi Ferenc bűvésszel együtt. A szorosabb értelemben vett esti (zenés) programot az LGT Emlékzenekar nyitja, és Molnár Ferenc Caramel, a második Megasztár győztese zárja.
A büntetések után így változott meg a Magyar Nagydíj végeredménye
