Harminchatezren a Depeche Mode-on

A brit futurista poptrió, a Depeche Mode kedd este teltházas koncertet adott a Puskás Ferenc Stadionban. A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő zenekar több mint százmillió hanghordozót adott el.

Tölgyesi Gábor
2009. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drága volt a gitár, ezért az akkor olcsóbb szintetizátorok hangzására építették a zenekart – ez az egyik legenda az 1980-ban alakult brit formáció, a Depeche Mode születéséről, amely egy francia divatmagazin címlapjáról kölcsönözte a nevét. A szintipop és az új hullám egyik éllovasa a nyolcvanas évek megkerülhetetlen ízlésformálója lett, furcsa mód elsősorban Németországban, nem pedig hazájában vált népszerűvé. Az 1995 óta trióként muzsikáló Depeche Mode végül bebizonyította, nagyobb szellemi munícióval rendelkezik, mint a nyolcvanas években feltűnt zenekarok többsége, elektronikus, futurista popzenéjével pedig máig hódít. A banda jelentős rajongótáborral bír Magyarországon is, ezért sokan aggódtak a budapesti koncert kedvezőtlen előjelei miatt: május 12-én, az athéni koncert előtt az énekes, Dave Gahan rosszul lett és kórházba szállították. A koncert elmaradt, ő pedig műtéten esett át.
Kedden csak a felhők fenyegettek a Puskás Ferenc Stadionban, ám ez cseppet sem zavarta a jelen- lévőket: a zenekar látványos show keretében mutatta be új, Sounds of the Universe című albumát. Elsőként az In Chains című nóta szólt, majd következtek a régi és az új slágerek. Aki lemaradt a koncertről, annak vigasz lehet, hogy januárban a brit legendák újra itt koncerteznek – igaz, jegyek már csak korlátozott számban kaphatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.