Állami milliók Havas Henriknek

2009. 09. 04. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerződést kötött a Magyar Villamos Művek (MVM) Havas Henrik médiaszemélyiséggel, akinek internetes videoblogját az állami cég pénzéből újíthatják meg szeptembertől – adta hírül a Bors. A korábban a Heti hetes című balliberális műsorban, jelenleg a Story tévében szereplő újságíró honlapján már most is felbukkannak a villamos művek reklámjai, az egyik videobejátszásban pedig a Paksi Atomerőmű bővítése kapcsán Havas azzal viccelődik, hogy a környezetvédők várhatóan tiltakoznak majd, de szerinte „ezek az önmagukat láncolók mind göthösek”. A honlap a jelek szerint még nem túl közismert, hiszen ehhez a videóhoz mindössze ketten szóltak hozzá.
Tringer Ágoston, az MVM sajtófőnöke a szerződésben szereplő összeget nem árulta el lapunknak, csupán annyit közölt, hogy az nem éri el az ötmilliót. Mint mondta, a videoblogon való megjelenés egy újszerű, költséghatékony reklámforma, amelynek például az Obama-kampányban is nagy szerepe volt. A cél, hogy társadalmi párbeszéd kezdődjön többek között a Paksi Atomerőmű bővítéséről, ugyanis civil és zöldszervezetek sokszor ennek elmaradása miatt bírálták az energetikai társaságokat. Kérdésünkre, hogy miért Havas honlapjára esett a választásuk, azt válaszolta: Havas közismert médiaszemélyiség, akinek sajátos, szarkasztikus stílusa hozzájárulhat ahhoz, hogy a téma a közbeszéd részévé váljon. – Szakmai sokoldalúságát jelzi, hogy nemrégiben Orbán Viktorral készített interjút egy társasági lap számára – tette hozzá Tringer. Úgy vélte, Havas médiablogja iránt jelentős az érdeklődés, amit a sajtó figyelme is mutat. Szerettük volna megkérdezni Havas Henriktől, hogy mennyi pénzt kap a szerződés alapján, de ő inkább visszakérdezett: „Ugye, nem gondolja komolyan, hogy elárulom?”

370 milliós jutalom a külügynél. A válság és a takarékoskodási ígéretek ellenére tavaly 369,1 millió forint értékben osztott szét ajándékutalványokat, étkezési jegyet és üdülési csekket a Külügyminisztérium a munkatársainak – tudta meg a Blikk. Ez fejenként 209 ezres extrajuttatást jelent. Eközben az egészségügyi tárca 2008 októbere óta 36,8 millió forintnyi utalványt osztott szét a dolgozók között, ami fejenként 180 ezer forintot jelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.