Előbb egy macska, aztán csak az egerek

V Í V Á S

2009. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Antalya)

Törökországban valamennyi bankjegyről és pénzérméről Kemal Atatürk köszön vissza, de a népét a középkorból kirángató államférfi kultusza az antalyai vívó-vb-n is tetten érhető, az Expo Center előtt egy tizenöt méteres portré formájában. Alatta pedig vörös szőnyeg húzódik, mert a Nemzetközi Vívószövetség elnökének, a milliárdos orosz Aliser Uszmanovnak ugyancsak kijár a tisztelet. A mágnás a szombati megnyitóra futott be, és nem sokkal később máris egy magyar bronzéremnek tapsolhatott. Női kard egyéniben ugyanis Nagy Orsolya a világranglista 12. helyezettjeként parádés vívással menetelt fel a dobogóra, útja során legyőzve a rangsor harmadik és ötödik helyezettjét is. Az elődöntőben a másodikkal, az ukrán Harlannal már nem bírt, de a harmadik helyével is gyorsan megbékélt: „Reggel azonnal aláírtam volna ezt a bronzot, s bár csapatban van vb-ezüstöm is, egyértelműen ez a legjobb eredményem. Kár, hogy az esti négyes döntő előtt négyórás szünet volt, ezalatt a szállodában jobb híján megnéztem a Macskafogó 2.-t” – árulta el a BSE vívónője.
Vasárnap aztán olyan macska-egér játékot láthattunk, amelyben versenyzőink megszeppent egerek benyomását keltették. Női tőrözőink közül Varga Gabriella két aszszót nyert, további három indulónk, valamint Európa-bajnok férfi párbajtőrcsapatunk négy tagja – Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter és Rédli András – viszont elbukott a 64-tábla első fordulójában!
Kulcsár Győző, a párbajtőrszakág szövetségi kapitánya a malőr után egy órával is feldúltan nyilatkozott: „Erre a szereplésre nincs magyarázat. A fiúk tisztességesen felkészültek a vb-re, most viszont az újoncok (Somfai és Rédli – a szerk.) gyámoltalanul, gyáván, tele nadrággal vívtak, Bocek és Géza szereplése pedig különösen érthetetlen. De azért várjuk meg, mit hoz a csapatverseny.” Az biztos, hogy az egyéninél csak jobbat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.