Fehérvári fordulat az osztrák ligában

2009. 10. 29. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még korai lenne elkiabálni, de úgy tűnik, harmadik nekifutásra elérheti a célját az Alba Volán – augusztus óta már Sapa Fehérvár AV19 – az osztrák jégkorong-bajnokságban, s a rájátszást jelentő helyen, az első nyolc között végez az alapszakaszban. A liga ugyan még a harmadánál sem tart, tizenöt forduló ment le az ötvennégyből, az azonban így is megállapítható, a Fehérvár az idén már a legjobb osztrák csapatokkal is felveszi a versenyt. Ennek jeleként egy hete az akkori listavezető Villachot ütötte ki 5-1-re, vasárnap pedig a szintén a magyarországi vereség miatt az élről lekerült Linzet tréfálta meg furcsa mérkőzésen. A vendégek 5-1-es vezetésről vágtak neki az utolsó harmadnak, ám a hajrában a hazaiak kilenc perc alatt négy gólt berámolva egyenlítettek, majd a gól nélküli ráadás után az új szerzemény, a csíkszeredai születése dacára Amerikából érkezett Mihály Árpád találatával a büntetőpárbajt is megnyerték. Ennek köszönhetően a Fehérvár jelenleg tizenhat ponttal a hatodik a tabellán.
Mihály nem csak vasárnap volt nyerőember, tizenöt meccsen tizenhét pontot szerzett, csakúgy, mint Palkovics Krisztián. Ezzel a nagyon előkelő tizenegyedik, tizenkettedik helyen állnak a liga pontlistáján, ami Palkovics esetében azt mutatja, harmincnégy évesen is lehet fejlődni.
– Én inkább úgy mondanám, rutinosabb vagyok, helyzetkihasználásban és erőbeosztásban egyaránt. S azt sem szabad elfelejteni, hogy olyan erős keretünk valószínűleg még sohasem volt, mint az idén. A jelenlegi hatodik helyünk nagyjából megfelel a realitásnak, a Graz, a Linz, a Vienna és a Salzburg összességében jobb nálunk, a Villachot viszont meg lehet előzni – összegzett a jobbszélső.
A Volán helytállása a válogatott szempontjából is örvendetes. Az idén már nem csupán a fél, hanem szinte a teljes válogatott Fehérvárott szerepel. Ladányi Balázs és Vas Márton hazatért Franciaországból, hozzájuk csatlakozott Dunaújvárosból Peterdi Imre, sikertelen külföldi próbálkozás után itt kötött ki Vas János és Kóger Dániel is. A kulcsjátékosok pedig hosszabbítottak, így az idehaza, a Mol-ligában szereplőket leszámítva csak a Brianconban maradt Szélig Viktor és a nyáron az éppen innen Hannoverbe igazolt Szuper Levente hiányzik ahhoz, hogy a Volán címeres mezben korcsolyázhasson ki.
Az osztrák jégkorong-bajnokság állása 15 forduló után: 1. Graz 25, 2. Linz 24, 3. Vienna 20, 4. Villach 19, 5. Salzburg 18, 6. Fehérvár 16, 7. Klagenfurt 15, 8. Zágráb 13, 9. Ljubljana 11, 10. Jesenice 7.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.