Milliókért oszt tanácsokat az agitpropos

Mindössze három hónapi szünet után ismét tanácsadóként alkalmazza a balliberális kormány Barabás Jánost (MSZP), aki az egypárti diktatúra idején az MSZMP agitációs és propagandaosztályának (közkeletűbb nevén: agitprop) helyettes vezetője, valamint a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) Központi Bizottságának a titkára volt.

2009. 10. 07. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnöki Hivatal honlapján közzétett információk szerint Barabás július elseje és szeptember vége között öszszesen bruttó 2,88 millió (havonta 960 ezer) forintot kapott, hogy Kiss Péter, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter kezdeményezéseit előkészítse és végrehajtásukat felügyelje.
Barabást a Gyurcsány-kormány is alkalmazta. Tavaly 136 munkanapnyi tanácsadásért mintegy tízmillió forintot kapott, vagyis a napi gázsija meghaladta a hetvenezer forintot. Idén év elején még Gyurcsányék kötöttek vele szerződést, amely az év végéig szólt volna, és a társadalompolitikai tanácsok mellett a pécsi európai kulturális programmal kapcsolatos feladatokat is magában foglalt, azonban a megállapodást április közepén (Gyurcsány bukásakor) felbontották. Akkor úgy tűnt, Bajnaiék nem tartanak igényt a szolgálataira.
A Kormányszóvivői Irodán „az oktatás és a kultúra területén szerzett több évtizedes tapasztalattal” indokolták a tanácsadói megbízását. Barabás korábban több állami vállalatnál volt vezető, a Medgyessy-kormány idején a Hungexpo vezérigazgatója, majd a Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottságának az elnöke lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.