Téli Kabát

2009. 10. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért nem Lencse? Napok óta ezen töröm a fejem. Így hát azt sem értem, a hangos többségnek miért Kabát kell. Az MTK csatára szombat délutánig Kabáttal holtversenyben hét találattal vezette az NB I góllövőlistáját, pechjére újpesti kollégája betalált a Fradi ellen, neki viszont esélye sem volt az újabb gólszerzésre, mert elmaradt a Debrecen–MTK bajnoki. Ha valamit nagyon nem értek a magyar futballban, akkor éppen ezt: három győri, két-két ferencvárosi, MTK-s és diósgyőri, egy-egy újpesti, kispesti, szombathelyi, paksi és fehérvári játékos szerepel Egervári Sándor U20-as keretében, de miért éppen a kék-fehérek találkozóját halasztották el? Ráadásul a DVSC ellen, amely, akárhogy is nézzük, az egész magyar labdarúgást képviseli a Bajnokok Ligájában, s úgy készül a Fiorentina ellen, hogy két és fél héten át nem játszik tétmeccset.
Ám a Lokinak ezekben a napokban valamiért nem jó a marketingje – igaz, egy hete még érdemtelenül kiváló volt –, ezért fázósan elővették Kabátot. Ha kilenc meccsen tudott nyolc gólt rúgni, akkor, egyszerű matematika, kettőn biztos fog majd egyet. Csakhogy én mondok egy másik adatpárt: tizenhat meccs, nulla gól. Ez is Kabát Péteré, eddigi válogatottbeli fellépései alapján. S hogy ebből kiindulva a tizennyolc, nullának, vagy a tizennyolc, egynek, netán kettőnek van nagyobb esélye, azt az olvasók belátására bíznám. Mondom, nálam inkább Lencse, ő még „szűz”, miért ne sülhetne el elsőre a lába? Ő azonban egyetlen kérdést sem ér meg, miközben Kabát immár napokon keresztül „országos ügy”.
Meglehet, szakmai ártalom, nem szeretem, amikor a kérdezett minősíti, hovatovább kioktatja a kérdezőt. Ám lassan kezdek együtt érezni Erwin Koemannal. Tényleg ez a legfőbb gond, hogy Kabát miért nem kerettag? Meg hogy miért nem támadunk Portugáliában? Éppen ott, ahol aztán valóban védekezni kellene, ahogy idehaza is azt kellett volna már a svédek ellen. Tessék csak összeadni, a szeptemberi két döntetlennel ott tartanánk, hogy Lisszabonban akár a vereség is beleférne, s Dániában a második helyért játszhatnánk.
Hosszú, hideg tél elébe nézünk. Az aktuális sorozat után, a következő előtt úgy is mondhatjuk, édes álommal.
Kabátot ráérünk akkor elővenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.