Elkezdődött a BL az Inter számára is

2009. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két fordulóval a csoportkör zárása előtt hat együttes biztosította a helyét a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat között; a Girondins Bordeaux (A), a Manchester United (B), a Chelsea (D) és a Porto (D) még kedden, a Lyon (E) és a Sevilla (G) szerdán intézte úgy, hogy megkímélje magát a további izgalmaktól. Ám gyakorlatilag az Arsenal (H) is páholyban van, mert hat ponttal gyűjtött többet a kvartettben harmadik Standard Liege-nél, és a belgákat idegenben már legyűrte 3-2-re. (Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.) Nehéz helyzetben van ugyanakkor a címvédő Barcelona, mert a Rubin Kazany elleni, két héttel ezelőtti hazai malőr (1-2) után idegenben is csak 0-0-ra ment az oroszokkal, így az F csoportban jelenleg csak a harmadik. A katalánok a BL valamennyi csapata közül a legtöbbet birtokolják a labdát, a játékidő 69 százalékában, a szerdai mutatójuk pedig 71 volt (!), azonban ezzel sem mentek sokra.
„A régió csapatai, lásd az UEFA-kupát megnyert Zenitet és a Sahtart, szervezetten játszanak, s ha betömörülnek a tizenhatosukon belülre, nagyon nehéz feltörni a védelmüket” – magyarázta a bizonyítványt Josep Guardiola, a Barca vezetőedzője, és némileg megkongatta a vészharangot is: „A hátralevő két meccsünket meg kell nyernünk, mert ha ez nem sikerül, akkor nem is érdemeljük meg, hogy bejussunk a legjobb tizenhatba.”
A Barca még fogadja az Intert, majd a Dinamóhoz utazik, és bizony egyik meccs sem ígérkezik könnyűnek. Az ukránok szerdán Kijevben Sevcsenko találatával a 86. percig 1-0-ra vezettek a csoportban addig utolsó olaszok ellen, de ekkor Milito egyenlített, a 89. percben pedig Bogus kapus ügyetlenkedésének köszönhetően Sneijder a győztes gólt is megszerezte José Mourinho csapatának. A portugál tréner kétségkívül nagy stratégának bizonyult azzal, hogy a második félidőre teljesen átszervezte a csapatát, a hajrára pedig már csak három védőt hagyott fenn a pályán. „Ez persze rosszul is elsülhetett volna, és akkor most meg is kapnám, hogy milyen hülye vagyok. Lehet beszélni a szerencsénkről, de ha nem így alakul a vége, ahogy alakult, akkor balszerencsések lettünk volna” – hozta a formáját a szakvezető. „A szünetben megmondtam, nem a lefújás után akarok könnyeket látni, hanem még a meccs alatt, hogy mindenki megszakadjon a pályán” – tette hozzá Mourinho, aki szerint az Inter számára most kezdődött el a Bajnokok Ligája. Még éppen idejében.
Eredmények, F cs.: Rubin Kazany–Barcelona 0-0, Dinamo Kijev–Internazionale 1-2; állás: 1. Inter 6, 2. Kazany 5 (4-5), 3. Barcelona 5 (3-2), 4. Kijev 4. G cs.: U. Urziceni–Rangers 1-1, Sevilla–Stuttgart 1-1; állás: 1. Sevilla 10 (tj.), 2. Urziceni 5, 3. Stuttgart 3, 4. Rangers 2. H cs.: Arsenal–Alkmaar 4-1, Standard Liege–Olympiakosz 2-0; állás: 1. Arsenal 10, 2. Olympiakosz 6, 3. Liege 4, 4. Alkmaar 2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.