időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Felmenthetik a volt szocialista politikust?

Vona Adrienn
2009.11.14. 23:00

Felszólította a Budai Központi Kerületi Bíróság tegnap a nyomozó hatóságot, hogy a csepeli kettős gyilkossággal meggyanúsított K. Tamás és a volt szocialista politikus Deme Gábor ügyében pontosítsa a gyanúsítás tényét. A hatóság ezzel párhuzamosan pedig újabb két hónappal meghosszabbította a terheltek előzetes letartóztatását is. – Egyértelmű, hogy a cselekménynek egyedüli tettese K. Tamás, míg Deme Gáborral kapcsolatban csak bűnsegédi részvétel merülhet fel – nyilatkozta lapunknak Ruttner György, Deme védője. – A gyilkosságot rögzítő hangfelvételből kiderül, hogy azokban a helyiségekben, ahol a lövés eldördül, nincs jelen Deme Gábor – fűzte hozzá.
A két áldozat megölése után egyértelmű utasításokat adott K. Tamás Deme Gábornak – mondta a védő, aki szerint Deme félelmében, kényszer hatása alatt tört be egy ajtót, majd vitte ki az iskolából azt a szervert, ami a gyilkosság kamerafelvételét rögzítette. – Ennél a tényállásnál a kérdés az, hogy a bíróság Deme Gábor cselekményét hogyan minősíti, mert ha segítséget nyújtott a bűncselekmény nyomainak eltüntetéséhez, akkor bűnsegéd, ellenkező esetben, ha mindezt kényszerből tette, akkor fel kell menteni, mert nem büntethető – vélekedik Ruttner.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.