Lassú hatóságok: van idő a lopásra

Lassan lépnek fel a magyar hatóságok azok ellen, akik tudatosan viszik csődbe a cégüket, így bőven van idő a vagyon eltüntetésére. Az országban cégvándorlás indult el az iparűzési adó miatt.

Munkatársainktól
2009. 11. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább egy tűzpárbaj kell Magyarországon ahhoz, amihez Romániában elegendő volt egy csődbűntett gyanúja is – jelentette ki lapunknak Csatlós Csilla, a Direktinfo Kft. vezetője, utalva arra az esetre, amikor a szomszédos országban a bejelentés után már fél órával kommandósok csaptak le az Overdose nevű versenyló vagyonkimentésen kapott tulajdonosára. Nálunk viszont a feljelentések egy részét megalapozatlanság vagy adathiány miatt visszautasítják, és a nyomozásokra is hónapokat kell várni, ami rendkívül kedvező a bűnözőknek. Furcsa helyzeteket teremt az is, hogy a kisebb iparűzési adót vagy mentességet kereső cégek az országban vándorlásba kezdtek. Így került egy tengeri olajfúrótornyokat működtető vállalkozás, valamint egy észak-amerikai érdekeltségekkel rendelkező médiacég a Pest megyei, 1700 lelkes Újlengyelbe, ahol nem vetették ki a vállalkozásokra ezt a közterhet.
Részletek a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.