Üzent a Ro-Geo Kubatovnak

Finoman megfenyegette a Fideszt a Ro-Geo Globál Kft. vezetősége Kubatov Gábornak írt levelében. A cég munkatársai felhívták a pártigazgató figyelmét arra, hogy ha a Fidesz jogi lépéseket tesz a Ro-Geóval szemben, akkor a negatív következmények elérik a pártot is.

Munkatársunktól
2009. 11. 08. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a Fidesz jogi lépéseket készül tenni egy cég ellen, amiért az a párt nevével visszaélve hirdette magát és folytatott tárgyalásokat gazdasági csoportokkal. A Ro-Geo Globál Kft. „vezetése” – őket lapzártánkig nem értük el – a napokban Kubatov Gábor pártigazgatónak írt üzenetében próbálta meg tisztázni a félreértéseket. A szöveg a [email protected] címről érkezett, ebben elismerik, hogy a „jobboldali törekvésekkel” összhangban folytatják működésüket elsősorban olyan régiókban, ahol már jobboldali vezetésű önkormányzatok működnek. – Annak érdekében, hogy az üzleti magatartásunk etikus, átlátható és korrekt legyen, valóban folyamatosan konzultáltunk azokkal a közéleti szereplőkkel, akiket mi ismertünk és tiszteltünk, és egyébként nevük a Magyar Nemzet cikkében megjelent – írták a vállalkozás vezetői (megírtuk, hogy a Ro-Geo kapcsolatba került a fideszes Illés Zoltánnal, Pesty Lászlóval, Tarlós István volt kampányfőnökével, Jakab István Magosz-elnökkel, Szőcs Géza íróval, Nagy Andorral, a környezetvédelmi bizottság KDNP-s alelnökével is). A levélben ezután valamiért említést tesznek arról is, hogy bizonyos körzetekben belháborúk zajlanak üzleti és politikai pozíciókért, amelynek során egyes prominens jobboldali szereplők felmérhetetlen károkat okoznak saját pártjuknak.
A Ro-Geo vezetősége tájékoztatta a Fideszt, hogy meglehetős nyugalommal tekintenek bármiféle jogi procedúra elé, mert a Fideszre csak a társaság partnerei számára elérhető kísérleti teszthonlapon hivatkoztak, emiatt eljárást kezdeményezni velük szemben nem lehet. A cég jelezte, hogy továbbra is dolgozik az erős Magyarország felépítésén. A Kubatov Gábornak címzett levél így zárul: „igen sajnálatosnak tartanánk, és már most előre elhárítunk minden felelősséget a tekintetben, hogy az ügy esetleges eszkalálódása esetén igen nehéz lesz elhárítani az Önök pártjára is viszszahulló negatív következményeket, és még ennél is sajnálatosabbnak tartanánk, ha politikai ellenfeleik meglátnák a lehetőséget ebben az ügyben arra, hogy Önöknek kárt okozzanak. Biztosíthatjuk Önt, hogy azok a veszteségek, amelyeket ennek az ügynek következtében el kell szenvednünk, nem okoznának nekünk annyi fájdalmat, mint azok a károk, amelyeket a jobboldalnak okozhatnának ezzel.”
A Ro-Geo Globál Kft. körül megjelent a büntetett előéletű Rostás Zsolt, valamint Barbalics Péter, Dávid Ibolya sógora, Szász Attila ügyvéd, akinek exneje Mayer Aranka (a hölgy egy, a Szárhegy-dűlő–Sárazsadány–Tokaj-hegyalja Kft. állítólagos taggyűléséről készült papírral évekkel ezelőtt azt próbálta meg igazolni, hogy a társaság gazdálkodásába beleszólása volt Orbán Viktor Fidesz-elnöknek is). A Ro-Geo vasútfejlesztési főtanácsadójaként szerepeltették a honlapon Csáki Zsigmondot. Heves polgármesterét tavaly júliusban zárták ki a Fideszből, mert a párt egészségügyi privatizációt elutasító álláspontjával szemben magánkézbe adta a település rendelőintézetének működtetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.