Amerikából megerősített jeges csapat

2010. 01. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Victoria Hecht és Christopher Trefil neve mellett még kétségkívül szokatlanul hat a „HUN” nemzetiségi megjelölés a ma kezdődő tallinni Eb rajtlistáján, de a magyar páros műkorcsolyázás több mint három évtizedes tetszhalál után Los Angelesben éledt újra. A 22 éves Trefil Kristóf amúgy tősgyökeres magyar fiú, az pedig a sportág sajátossága, hogy a 17 éves amerikai kislánnyal minden további nélkül részt vehet az Európa-bajnokságon. S ha Viki, akivel már decemberben indult az ob-n, addigra magyar állampolgár is lesz, a szép- reményű duó akár a 2014-es téli olimpián is kikorcsolyázhat a jégre. A minta adott, hiszen a jégtáncos Makszim Zavozin az Eb után leteheti az esküt, és a jövő havi vancouveri ötkarikás játékokra már magyarként utazhat Hoffmann Nóra párjaként.
A már nyakunkon levő olimpián a kettős mellett még a 2004-es Európa-bajnok Sebestyén Júlia képviseli a színeinket, így most ő is főpróbát tart, és utolsó versenyszezonjában edzője, Vardanjan Gurgen szerint akár nyerhet is az észt fővárosban. A női mezőnyben ott lesz Hadford Katherine – ő úgy „amerikás magyar”, hogy a Széchenyi-család leszármazottja, és folyékonyan beszél magyarul –, a férfiaknál pedig Markó Mártonra kell figyelnünk. No és persze a nagy viszszatérő orosz Jevgenyij Pljuscsenkóra, aki Vancouverben megvédené az olimpiai bajnoki címét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.