időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Kérdéses Császár Gábor Eb-szereplése

Munkatársunktól
2010.01.14. 23:00

Biztos, hogy a „király”, a Magyarország és Spanyolország között a senki földjén tépelődő Nagy László hiányozni fog válogatottunkból a január 19-én kezdődő ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, és erősen kérdéses Császár Gábor szereplése is. A kétely persze nem új keletű, hiszen a kiváló irányító november 19-én szenvedett kézközépcsonttörést. Ennek ellenére csatlakozott a tatai edzőtáborban készülődő kerethez, ám a labdás edzéseket csupán tegnap kezdhette meg. Mezey Csaba fizioterapeuta ennek ismeretében jelentette ki: erősen kérdéses, hogy a francia Chambéry légiósa vállalni tudja-e a játékot az Eb-n.
Pedig nagy szükség lenne rá, hiszen a tavaly januári, horvátországi vb-n Eklemovics Nikola sérülése után tartalékból kulcsemberré lépett elő, és ha most mindketten bevethetők lennének, az legalább növelné valamelyest Csoknyai István szövetségi kapitány variációs lehetőségeit. Ezek ugyanis elég szűkösek, a kihívás bezzeg nem akármilyen: a francia, a spanyol és a cseh válogatottal szemben kellene kiharcolni a továbbjutást, ami még akkor is kemény feladat, ha a négyesből hárman is folytathatják a középdöntőben.
Az időrendben első feladat azonban az e heti, csütörtöktől szombatig tartó bécsújhelyi torna, ahol a horvátokkal, a lengyelekkel és az osztrákokkal mérkőznek a mieink. Magától értetődő, hogy egyelőre Császár Gábor nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.