időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Megint bíróság elé áll a pedofil expolgármester

Pilhál Tamás
2010.01.29. 23:00

Közokirat-hamisítás bűntette és magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt vádlottként áll ma a bíróság elé Lévay Levente, Kispest egykori SZDSZ-es polgármestere, akit 2004-ben pedofil képek terjesztése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Lévay 2003-ban megvásárolt egy kömlői ingatlant, majd nem sokkal később egy adásvétellel vegyes csereszerződést kötött egy XVIII. kerületi önkormányzati lakás bérlőjével. Ez alapján Lévay lett a bérlője az önkormányzati lakásnak, a korábbi bérlő pedig elvileg megkapta volna egy kömlői ingatlan tulajdonjogát. Ehelyett Lévay Levente gyorsan továbbértékesítette a kömlői ingatlant két másik férfinak, így az önkormányzati lakás egykori bérlője gyakorlatilag az utcára került. Az ügynek a kömlői telek két vevője is vádlottja volt, de ők időközben meghaltak. Információink szerint nem egyedi bűnügyről van szó, és az ominózus kömlői ingatlant futószalagon cserélték el különböző XVIII. kerületi önkormányzati lakások bérleti jogával. A bérlők közös jellemzője, hogy nagy köztartozást halmoztak fel, nehéz anyagi helyzetben éltek, és sokszor azt sem tudták, mit írnak alá. A csereszerződések teljesen fiktívek voltak, mivel a bérlők nevét soha sem vezették át a kömlői ingatlan tulajdoni lapjára. A bérleti jog eredeti tulajdonosai a felhalmozott tartozásaik elengedésének fejében mentek bele a cserébe. A bérleti jog megszerzői pedig később kedvezményesen, a forgalmi ár töredékéért megvásárolhatták a kerülettől a bérleményeket.
Miközben a kömlői ingatlan a tulajdoni lap, illetve a kömlői önkormányzat hamis igazolása szerint lakóingatlan volt, ehhez képest a valóságban egy üres telekről van szó.
Lapunknak nyilatkozó jogi szakértők szerint nem okirat-hamisításról, hanem egy bűnszervezetben elkövetett csalássorozatról van szó, amelyhez a kömlői, valamint a XVIII. kerületi önkormányzat közreműködése, hamis igazolásai is kellettek. Szerettük volna megtudni a Fővárosi Főügyészségtől, miért csak Lévay Levente ül a vádlottak padján, de megkeresésünket azzal hárították el, hogy a büntetőügy már bírósági szakban van.
A pedofil képek terjesztése miatt 2004-ben felfüggesztett börtönre ítélt Lévay Levente jelenleg a Duna House nevű ingatlanközvetítő cég egyik budai irodájánál dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.