Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nagyon sok ügyben nyomoznak

Jóval több ügyben folyik jelenleg nyomozás, mint ami a sajtóban megjelent – jelentette ki lapunknak adott interjújában Kovács Árpád, aki szerint a mostani eljárásokban számos régebbi jelentésüket is felhasználják a hatóságok.

Szabó Eszter
2010. 01. 13. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki posztjáról decemberben leköszönt szakember úgy látja: 12 éves elnöklése alatt a legtöbb „nehezményezést” a költségvetésről készült véleményeikért és a túlságosan borúlátónak tartott előrejelzéseikért kapták, de „üzenetek jöttek” azokkal a privatizációs ügyletekkel kapcsolatban is, amelyeknél az ÁSZ jogsértéseket tárt fel. A költségvetési trükközést illetően Kovács Árpád azt mondta: ahol tudtak, időben szóltak, ám a Pénzügyminisztérium általában előttük járt. A feltárt manőverezések közül példaként az áfa-visszatérítés botrányát, a Ferihegyi repülőtér privatizációs bevételének furcsa elszámolását, a mezőgazdasági támogatások ügyét és a metróberuházás pénzeit említette, valamint e kategóriába sorolta a kétes költségvetési előrejelzéseket és a különböző tételek évek közötti „tologatását” is. Az ÁSZ volt elnöke szerint felzárkózási esélyeinket a gazdaság torzult szerkezete egyre jobban sújtja, ennek ellenére 2010 az újjászületés éve lehet.
Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.