Parázs hangulat alakult ki Bábolnán

Dénes Zoltán
2010. 01. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bábolna önkormányzati lapjában üzenget munkatársainak Horváth Klára, a város polgármestere, szocialista országgyűlési képviselő. Decemberben azzal vádolta meg az általa vezetett Shagya Alapítvány felügyelőbizottságának elnökét, hogy tájékozatlansága miatt kifogásolta egyszemélyes akcióját, amellyel 9,6 millió forint közpénzt utalt át egy magáncégnek. A felügyelőbizottság elnöke a Bábolnai Fórum januári számában válaszolt. Novadovszky Nóra rámutatott: Horváth Klára állításával szemben megismerte az öszszes releváns szerződést, s ezt követően alakította ki álláspontját. Eszerint Horváth Klára, az alapítvány kuratóriumának elnöke „a törvény és a belső szabályzatok figyelmen kívül hagyásával, előzetes nyilvános pályázat és kuratóriumi döntés nélkül adott át 9,6 millió forintot az Epona Kft.-nek”. Emlékeztetett: a kuratóriumi ülésen kifejtette álláspontját, miszerint az ügylet utólagos jóváhagyására nincs jogi lehetőség. „Ezt a véleményt a kuratóriumi ülésen senki, így dr. Horváth Klára jogász kollégám sem vitatta” – szögezi le a helyi lapban közölt levelében a felügyelőbizottság elnöke.
Novadovszky Nóra szerint a kuratórium ennek ellenére utólagosan jóváhagyta a szabálytalan átutalást. Ezen állításokkal Horváth Klára már nem kívánt vitába szállni, mondván az esetet immár az ügyészség vizsgálja, így érdemes megvárni a véleményüket.
Mint tegnap megírtuk, a Központi Nyomozó Főügyészség immár egy Horváth Klárához köthető önkormányzati földügyletet is vizsgál. Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatója feljelentését ugyanis a vádhatóság megalapozottnak találta, és elrendelte a nyomozást. A szocialista képviselőnő a vádakat ez esetben is tagadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.