időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Röviden

MN
2010.01.28. 23:00

A tegnapi show is botrányos volt
Több száz felháborodott néző követelte vissza a pénzét a szombati és a vasárnapi show alatt és után a szervezőktől, akik már törölték a győri és a veszprémi koncerteket – írta az Index az Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute Show kapcsán. A meghirdetettel ellentétben ugyanis egy muzsikus kivételével valójában a csapat nem dolgozott Michael Jacksonnal, a show pedig szánalmas volt. A közönség soraiból a rendezők vasárnap kidobtak egy amatőr imitátort, mert tánca inkább lekötötte a figyelmet, mint a színpadon történtek.
A floridai haknicsapat műsorára egyébként a legolcsóbb jegy kilencezer, a legdrágább húszezer forint volt. (T. G.)

Postai bélyegeken a kulturális főváros
A Magyar Posta Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa tiszteletére speciális bélyegívet bocsátott ki. A 25 bélyegképen a baranyai város nevezetességei és látványosságai láthatók. Minden bélyeg korlátlan ideig felhasználható hazai címre induló levél vagy képeslap elküldésére. Az ünnepi ívet Hajdú József fotóművész felvételei alapján Elekes Attila grafikusművész tervezte. (MN)

Íróverseny diákoknak
Április 7-től 10-ig Sárváron lesz a magyar nyelvű Kárpát-medencei diákírók, diákköltők 33. irodalmi pályázatának tábora. Vers, próza és tanulmány kategóriában február 20-ig várják a 14–18 év közötti középiskolás diákok magyar nyelven írt, maximum 15 oldal hosszú írásait. A műveket postán, egy, jól olvasható példányban kell elküldeni a következő címre: Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 38. A borítékra kívülről írják rá, hogy melyik kategóriában pályáznak (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „tanulmánypályázat”). A legjobb ötven pályázat szerzője meghívást kap a táborba. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.