Sebestyén: felemelő érzés

2010. 01. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arra számíthattunk, bő egy hónappal a vancouveri téli olimpia előtt a magyar csapat névsorolvasását gyorsan letudhatjuk: rövid pályás gyorskorcsolyázóink hét kvótát szereztek: Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Knoch Viktor és Darázs Péter, műkorcsolyázóink kettőt: Sebestyén Júlia, valamint a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin jégtáncos duó, s mellettük még az alpesisíző Berecz Anna és a sífutó Tagscherer Zoltán kvalifikálta magát. (Zavozin állampolgársági kérelmének elbírálása még folyamatban van.) A pontot mindenesetre még nem kell kitennünk, mert alpesi síben Döme Zsófia is közel áll az ötkarikás részvételhez, a férfiaknál eleve „jár” nekünk egy nemzeti kvóta, amire négyen is aspirálnak, sífutásban Szabó Mihály bizakodik, Viczián Vera és Simon Ágnes közül valamelyikük ott lesz Vancouverben, biatlonban pedig Gombos Károly vagy Tagscherer Imre a tartaléksorból rukkolhat előre a mezőnybe. Az utolsó hírek szerint a kenus olimpiai bajnok Pulai Imre sem adta fel a reményt, hogy a szánkóversenyek indulója legyen Seregi Gergellyel párban, holott Világkupa- és Európa-kupa-versenyeken még nem indult, csak edzésen csúszott le a pályákon – így Lillehammerben is –; tréningen azonban nem osztanak kvótákat…
A sok kérdőjel mellett az viszont immár tény, hogy a kis csapat előtt a megnyitóünnepségen Sebestyén Júlia halad majd a piros-fehér-zöld zászlóval. „Salt Lake Cityben, 2002-ben a nyolcadik helyezésemmel én voltam a legeredményesebb magyar versenyző, ezért ott a záróünnepségen én vihettem a zászlót. Mondanom sem kell, milyen nagy megtiszteltetés volt számomra, megnyitón vinni a nemzeti zászlót azonban még inkább felemelő érzés. Ráadásul én még soha nem is vettem részt megnyitóünnepségen, pedig három olimpián jártam” – mondta el a 2004-es budapesti műkorcsolya Európa-bajnokság aranyérmese, aki idei, utolsó szezonjában az olimpia előtt még a hó végi tallinni Eb-re készül.

Előőrs, aláírások. A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Molnár Zoltán február 1-jén indul Vancouverbe, hogy a csapat érkezéséig egyeztesse a végleges nevezéseket, és előkészítse a versenyzők elhelyezését az olimpiai faluban.
A csapat a főtitkárhoz hasonlóan Bécsből kel útra, az Austrian Airlines járatával, és torontói átszállással, 12-13 órás utazást követően érkezik majd meg a február 12-én kezdődő játékokra. A versenyzőknek az elutazás előtt több nyilatkozatot is alá kell írniuk, így a részvételi szabályzatot, a MOB-bal kötendő szerződéseket, valamint a doppingellenes és a holléti nyilvántartással kapcsolatos ismertetőt. S tisztában kell lenniük azzal, hogy a biztosításuk mire terjed ki, esetleges sérülés esetén milyen orvosi ellátásra, gyógykezelésre és utókezelésre jogosultak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.