Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Sikkasztást eltitkoló rendőröket ítéltek el

Hírösszefoglaló
2010. 01. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaélés, valamint közokirat-hamisítás miatt ítéltek el három rendőrt tegnap a Somogy megyei bíróságon. Az elsőrendű vádlott – egy százados – hivatali visszaélés és közokirat-hamisításra való felbujtás miatt egy év börtönt kapott, két évre felfüggesztve, továbbá lefokozták, ami munkahelyének elvesztését vonja maga után. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatta az MTI-t Vadócz Attila, a megyei bíróság szóvivője. Elmondta: a két másik rendőrt – egy főtörzsőrmestert és egy főtörzszászlóst – közokirat-hamisítás miatt a bíróság 6-6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, továbbá egyenként 80 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott rájuk. Őket a bíróság nem fokozta le, a jogerős ítélet után felettesük dönt arról, hogy maradhatnak-e továbbra is rendőrség kötelékében – tette hozzá.
Az ügyészek szerint egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsított gyógyszertári asszisztens, aki több éven át sikkasztott, beismerte a tettét a vádlottaknak, a büntető feljelentés elkerülése érdekében azonban tartozásról adott nekik nyilatkozatot. Ők felhívták a készenléti parancsnokot, az ügy elsőrendű vádlottját, aki rávette a járőröket, hogy jelentésükben írják azt, hogy a felek között elszámolási vita alakult ki, amelyről egymás között megállapodást készítettek. Az ügyész elfogadta az ítéletet, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.