időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

TOTÓ

MN
2010.01.23. 23:00

Hat olasz bajnoki mellett a téli álmát befejező német Bundesliga I nyolc derbije alkotja a 2. heti totószelvényt. A veretlenül éllovas Leverkusen a Mainzot fogadja, s mindenképpen esélyes az újonc ellen, amely az előkelő 9. helyen áll, főképp jó idénykezdetének és hazai eredményességének köszönhetően, magyarul idegenben gyengébb (mérlege: 1-3-5). Ám mivel Lőw Zsolt áll a védelme bal oldalán, és csatársorában bemutatkozhat a Real Madridtól kölcsönbe érkezett, eddig a spanyol harmadosztályú Castillát erősítő Szalai Ádám, honfiúi bizalommal megszavazunk egy bravúros kis pontocskát is a Rajna-partiaknak. Hátha… Sajnos, több magyar nem lehet jelen a tavaszi rajton, mert Hajnal Tamás (Dortmund) és Dárdai Pál (Hertha) sem végezhet még teljes értékű munkát bokaműtéte után. A sereghajtó berliniek Hannoverbe látogatnak a 14. helyezetthez, s bár borzalmas idényt produkáltak, éppen mostani riválisuk ellen aratták egyetlen őszi győzelmüket. Erős kockázattal a hazai sikert zárjuk ki. A Dortmund az Afrikai Nemzetek Kupáján érdekelt egyiptomi csatár, Zidan (és persze Hajnal) nélkül is pontot szerez a szomszédos Kölnben.
A 10. Frankfurt és a 6. Bremen csatája is remi közeli, az északi vendégeket fűtheti a visszavágás vágya, hiszen az első körben otthon, Brémában kikaptak az Eintrachttól. Másfél évtizede nem nyert a Freiburg Hamburgban, s ránézésre most sem fog, de mi látunk esélyt a meglepetésszerű döntetlenre. A Mönchengladbach esélyesebb a szomszédvár Bochumnál, mindkét csapatból hiányzik egy-egy „Afrika-kupás” algériai, Matmour, illetve Yahia. A címvédő Wolfsburg Stuttgartban vizitál az ősszel erősen bukdácsoló, 15. helyezett sváboknál, a remit lehet a legkevésbé kizárni, a Schalkénak biztosan kell vernie a Nürnberget.
Itáliában a Bari (remélhetőleg Koman Vladimirt újra a keretbe jelölve és a pályára küldve) a címvédő és éllovas Internazionalét fogadja, s pontot szerezhet. Az utolsó előtti Atalanta és a magára találó Lazio ikszelhet, a Juventus számára vízválasztó lehet a veronai vendégjáték, Ciro Ferrara alatt nem mozog, hanem ugrál a kispad. Firenzében a hazai sikerre teszünk, a Milannak is ki kell végeznie a sereghajtó, de az Intert majdnem megverő Sienát, a Roma szintén belelendült az új évben, ezt a Genoa bánhatja.

2. heti totótippjeink:
1. Frankfurt–Bremen X
2. Hamburg–Freiburg 1, X
3. Hannover–Hertha X, 2
4. Leverkusen–Mainz 1, X
5. M.gladbach–Bochum 1
6. Stuttgart–Wolfsburg X, 2
7. Schalke–Nürnberg 1
8. Bari–Internazionale X, 2
9. Atalanta–Lazio X
10. Chievo–Juventus X, 2
11. Fiorentina–Bologna 1
12. Milan–Siena 1, X
13. Roma–Genoa 1
+1 Köln–Dortmund X

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.