Új tételek Orbán István számláján?

Velkei Tamás
2010. 01. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a tatai edzőtábor területén tartott rendezvényekért, terembérletért, sportesemények szervezéséért, táborozásokért a megrendelők kevesebbet fizettek, mint az elvárható lett volna – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője az Orbán István elleni eljárás állásáról. Ismert, hogy a megyei MSZP egykori alelnöke, valamint a tatai edzőközpont volt igazgatója a gyanú szerint korábban barátait, ismerőseit is alacsony áron vagy ingyen szállásolta el és étkeztette az edzőközpontban. A nyomozó hatóság jelenleg a 2007-ben, 2008-ban megtartott rendezvények körülményeit vizsgálja, a meghallgatott tanúk száma megközelíti a százat – tudtuk meg.
Orbán Istvánnal kapcsolatban több más szálon is vizsgálódik a rendőrség, így a gyanú szerint több rendbeli vesztegetés miatt is felelnie kell a politikusnak, többek között az edzőközpont előtt felállított Fáklyavivő című szobor kivitelezőitől kért jogtalanul 250 ezer forintot, a tábor konyhájáról pedig élelmiszert vitetett ki illegálisan a városba. A többször meghosszabbított nyomozás utoljára meghatározott, március 8-i határideje a jelenlegi adatok szerint tartható lesz – tette hozzá a sajtószóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.