Ellentámadásban a polgármester

2010. 02. 03. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte Mester László (MSZP) XVIII. kerületi polgármester, hogy ő írta alá azokat a gyanús lakáscsere-szerződéseket, amelyek egyike miatt a múlt héten vádlottként állt a bíróság elé a szomszédos kerület, Kispest korábbi SZDSZ-es polgármestere, Lévay Levente. Mester pénteki közleményében azt állította, Pestszentlőrinc-Pestszentimre korábbi fideszes alpolgármesterének a felesége volt az egyik tulajdonosa annak a cégnek, a Gold-Lak Kft.-nek, amely több kerületi lakost megkárosított a lakáscserék lebonyolításakor. Mester azt írta, 2003-ban belső vizsgálatot rendelt el, és így sikerült felszámolni a helyieket megkárosító, „a Fideszhez rokoni szálakkal kötődő lakásmaffiát”.
A polgármester állításával szemben a cégbírósági adatbázisból kiderül, hogy a volt fideszes alpolgármester, Zurányi Ernő felesége csupán 2000 és 2001 között, négy hónapig volt benne az említett cégben, miközben a csalásgyanús lakáscserékre 2003–2004-ben került sor, a balliberális vezetésű önkormányzat jóváhagyásával.
Lévai István Zoltán, a Fidesz XVIII. kerületi frakcióvezetője úgy fogalmazott: Mester László rágalmaz, vádaskodik, ijedtében a Fideszre mutogat, s figyelemelterelésként embereket sároz be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.