Gyanúsított lett a józsefvárosi kapitány

2010. 02. 19. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatrendbeli hivatali visszaélés és egyrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki tegnap Práger Ferenc volt józsefvárosi rendőrkapitányt. A január végén felmentett és nyugállományba helyezett rendőr ezredes a gyanú szerint ismerősei szabálysértési bírságait többször felülbírálta és figyelmeztetésre enyhítette tavaly március és július között. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: más esetben jogosulatlanul ellenőriztette le ismerőse eladott gépkocsija adatait a nyilvántartásban, s jogosulatlanul szüntette meg egyik beosztottja hozzátartozójának őrizetbe vételét. A volt kapitány nem tett vallomást, és a gyanúsítás ellen panasszal élt. Ismert, a nyomozók január 20-án tartottak házkutatást a józsefvárosi kapitányságon, iratokat foglaltak le, majd az országos rendőrfőkapitány indokolás nélkül visszavonta Práger kerületi kapitány vezetői megbízatását.
Eközben a napokban a VIII. kerületi kapitányságon tartott munkavédelmi szemlén kiderült, több helyiségében 12 fokos hidegben dolgoznak a rendőrök. Lapunknak a Budapesti Rendőr-főkapitányságon elmondták: a fűtőberendezések esetenként azért nem fűtenek megfelelően, mert öregek és szennyezettek. A szemlét a Tettrekész rendőrszakszervezet kezdeményezte, amely holnapra több száz fős tüntetést hirdetett a rendészeti minisztérium épülete elé. Szima Judit, a szakszervezet főtitkára szerint a négy másik érdekvédő szervezet feltűnő gyorsasággal kötött elvtelen alkut a tárcával, amikor aláírták a kafetériajuttatások megnyirbálását, amely csaknem 200 ezer forintot vesz el a rendőröktől, pedig korábban ők is a 450 ezres évi kafetéria mellett álltak ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.