Ügyészségen a XVIII. kerületi lakáspanama

2010. 02. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendeljenek el újabb nyomozást a kerületi önkormányzati bérlakások gyanús csereügyleteivel kapcsolatban, kérte a Fidesz XVIII. kerületi frakcióvezetője tegnap a Fővárosi Főügyészségtől. Lévai István Zoltán rámutatott: a büntetőügyben három embert vádoltak meg okirat-hamisítással. Köztük Lévay Leventét, Kispest egykori SZDSZ-es polgármesterét, a két másik vádlott időközben elhunyt, ahogy az öt évig tartó nyomozás alatt elhalálozott a csereszerződéseket ellenjegyző ügyvéd, a kerületi önkormányzat lakásosztály-vezetője s az egyik károsult.
A fideszes beadvány kiemeli: a Heves megyei Kömlőn egy lakóingatlannak minősített üres telket 2003–2004-ben többször is elcseréltek pestszentlőrinci lakások bérleti jogára, miközben a tulajdoni jogot be sem jegyezték. Mester László XVIII. kerületi MSZP-s polgármester a napokban beismerte, ő írta alá az ominózus csereszerződéseket. A Fidesz azt kéri az ügyészségtől, vizsgálják ki, nem szervezett bűncselekmény történt-e, illetve voltak-e további értékaránytalan, fiktív cserék is a kerületben.
Lévai István Zoltán szerint a csereszerződések arra irányultak, hogy az önkormányzattól a piaci ár töredékéért megszerzett bérlakást nagy haszonnal értékesítsék, s így jogellenesen jelentős haszonra tegyenek szert egyesek. A Fidesz a mai képviselő-testületi ülésen arról interpellálja a szocialista polgármestert, miért nem tett feljelentést, s vizsgálták-e az önkormányzati vezetők felelősségét a lakásmaffia-ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.