Góczi szabadon mozoghat

Dékány Lóránt
2010. 03. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feloldották Góczi István, a gázszolgáltató EMFESZ Kft. ügyvezetőjének lakhelyelhagyási tilalmát – tudta meg lapunk. Mint ismert, a hazai gázpiac csaknem ötödét lefedő társaság első emberét még tavaly novemberben vették őrizetbe, majd rendelték el lakhelye elhagyásának tilalmát, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) házkutatást tartott az EMFESZ székházában. Góczit különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt vonták eljárás alá, miután a gázcég korábbi tulajdonosa, a ciprusi bejegyzésű Mabofi feljelentést tett.
Információink szerint az ügyvezetőnél együttműködő magatartása és megjelenési kötelezettségeinek betartása miatt oldották fel az eddig Budapest határáig mozgásteret adó korlátozó tilalmat. Értesüléseink alapján az NNI-nél már nem tartják megalapozottnak azt a feltételezést, hogy az egyébként vétlenségét hangsúlyozó gyanúsított – vagyis Góczi – el akarna menekülni, illetve a büntetőeljárás folytatását távollétével akarná akadályozni, így nincs szükség kényszerintézkedésre sem.
Az ügyvezető ellen azután tett feljelentést a Mabofi, hogy az tavaly áprilisban eladta az EMFESZ-t a svájci bejegyzésű RosGasnak egy dollárért úgy, hogy a korábbi tulajdonos ahhoz nem járult hozzá. Góczi István akkor a cég gázszállítási helyzetének rendezésével indokolta a tranzakció szükségességét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.