Hagyomány és evolúció

MN
2010. 03. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenketten kerültek a Magyar Gasztronómiai Egyesület versenyének döntőjébe, amelyet tegnap tartottak a belvárosi Gerbeaud Házban. A hazai csúcsgasztronómiai szervezet megméretésén a szakácsok reggel fél nyolctól késő estig dolgoztak, a közönség már délelőtt élvezhette a bor- és ételkóstolókat. A zsűriben olyan nemzetközi szaktekintélyek kaptak helyet, mint Philippe Gobet, a három Michelin-csillagos párizsi Pré Catelan étterem üzemeltetője vagy Nicolas Le Bec, a két Michelin-csillagos lyoni Le Bec étterem tulajdonosa és séfje. A fődíjat Széll Tamás, a második díjat Horváth Szilveszter, a harmadik helyezést Varjú Viktor érdemelte ki. A versenyzők konyhai munkáját Cseh János és Segal Viktor értékelte. (K. R.)

Fotó: tóth tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.