Hamisan vallott Mesterházy?

Munkatársunktól
2010. 03. 02. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolja egy 2005-ben készült felvétel Mesterházy Attilának a Zuschlag-perben tett tanúvallomását – közölte a Hír TV. Egy öt évvel ezelőtt, Komlón készül felvétel szerint ugyanis az MSZP jelenlegi miniszterelnök-jelöltje a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkáraként még arról beszélt, hogy a polgármester lobbizása és az ő közbenjárása nélkül a város nem kapta volna meg a 40 millió forintos állami támogatást egy műfüves focipályához. A Hír TV megjegyezte, hogy Mesterházy a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon tavaly novemberben tanúként azt vallotta, hogy nem tudott közbenjárni pályázati pénzekért. A politikus elmondta, hogy politikai államtitkárként sem utasítási, sem rendelkezési joga nem volt a minisztériumban, bár olyan előfordult, hogy hozzá is érkeztek megkeresések, de ezeket „érdekképviseletként” fogta fel, és „becsatornázta” az illetékes helyettes államtitkárhoz.
Mesterházy a műfüves pálya átadóján elmondta, hogy Komló polgármestere (az MSZP-s Páva Zoltán) minden hétfőn a Parlamentben odament hozzá, és azt mondta: „Tudod, Attila, itt Komlón nagyon szeretnek az emberek sportolni, megérdemelné ez a közösség, kéne ez a műfüves pálya ide.” – Tehát azt gondolom, hogy az ő kitartó lobbizása nélkül nem jöhetett volna létre a pályaavató – mondta a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.