Józsefváros nem kér Csécsei tanácsaiból

2010. 03. 18. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnt március 4-i hatállyal Józsefváros volt SZDSZ-es, majd független polgármestere, Csécsei Béla önkormányzati tanácsadói szerződése – közölte lapunkkal Kocsis Máté fideszes polgármester. A VIII. kerület volt és jelenlegi vezetője, valamint a városrész jegyzője közös megegyezéssel bontotta fel az elvileg havi 750 ezer forintos megbízási díjjal járó szerződést, amelyet még Csécsei volt párttársával, Takács Gábor alpolgármesterrel kötött 2009. szeptember 2-án. Eszerint a volt polgármester tapasztalataira és véleményére elsősorban az önkormányzat gazdálkodásával és oktatási ügyekkel kapcsolatban tartott volna számot az önkormányzat.
– Mivel a sokat támadott, „bombabiztosnak” is nevezett szerződést határozott időre, öt évre kötötték, azt felmondani csak a felek közös akaratával vagy rendes felmondással, de az öt évre esedékes megbízási díj kifizetésével lehetett volna, de a mostani megegyezés alapján Csécsei Bélát kéthavi díjnak megfelelő összeg, másfél millió forint illeti meg – közölték.
Kocsis tavaly novemberi megválasztása után nem igazolta a szerződés teljesítését és nem engedélyezte a megbízási díj kifizetését. Úgy tudjuk, az SZDSZ-es alpolgármester eddig kéthavi díjazást utalt át volt főnökének, aki szeptember elején egészségügyi okokra hivatkozva lemondott. Hiába kerestük tegnap Csécseit, az elmúlt fél évben hárommillió forinttal gazdagodott egykori politikus nem vette fel a telefont. Korábban az MSZP azzal támadta a Fideszt, hogy szórja a közpénzeket, ám kiderült: Csécsei továbbfoglalkoztatását a szocialisták egyöntetűen támogatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.