Kicsempészett OCÖ-iratokat foglaltak le

Joó István
2010. 03. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly december óta már a harmadik házkutatási akció zajlott le a Kolompár Orbán vezette roma önkormányzat pénzügyei miatt. Ezúttal – e hét kedden – egy magánlakásra szálltak ki a vám- és pénzügyőrség nyomozói. Az ott lakó hölgy közvetlen munkatársa annak az Offenmüllerné Bozó Krisztinának, aki az OCÖ hivatalvezetője, valamint Kolompár Orbán egyik vádlott-társa a kecskeméti bíróságon zajló perben. A nyomozók több száz oldalnyi, az OCÖ könyveléséből hiányozó dokumentumot vittek el. Ezeket a hivatali dolgozó nem tarthatta volna magánál. Idén januárban a pénzügyőrök már lefoglaltak hatalmas mennyiségű OCÖ-iratot a Kolompár-párt, az MCF Roma Összefogás székházában is. Nem kizárt, hogy üzemszerű dokumentumkifehérítés a cigány önkormányzati iratok többszöri kicsempészésének a célja. A házkutatások olyan állami számvevőszéki vizsgálattal van összefüggésben, amelyek az Országos Cigány Önkormányzat legutóbbi években feltételezhető súlyos pénzügyi anomáliáira derítettek fényt. Ismeretes: Kolompár Orbán OCÖ-elnök már zajló, összesen 155 millió forint jogosulatlan felhasználásáról szóló büntetőpere csak 2003–2005 közötti cselekményekre vonatkozik.
Az újabb ügyről lapunk úgy tudja, főként az OCÖ intézményhálózatával és balatonlellei üdülőjének meg nem valósult, mintegy húszmillió forint elherdálásához vezető felújításával függnek össze. Kolompár nemrég jelentette ki: „fizetett” feljelentés alapján próbálják ismét bemocskolni, de ez nem zavarja az MCF Roma Összefogás Pártot abban, hogy induljon a választáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.