Kiutat kereső fórumosok

Bodacz Balázs
2010. 03. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MDF budapesti választmányának új elnöke, Szegner László – akit a pártvezetés nem ismer el – lemondta a tegnapra öszszehívott testületi ülést. Eszerint hatott az országos vezetés fenyegetése, miszerint kizárják, aki szembemegy a „hivatalos iránnyal”. Az országos választmány felfüggesztette a budapestiek működését, magához vonta jogköreit, s megtiltotta, hogy április 25. előtt ülésezzenek. A Makay Zsolt vezette grémium a leváltott Lévai Zoltánt tekinti budapesti elnöknek. A budapestiek egy része így „egy baráti sörözéssel egybekötött eszmecserét” folytat csütörtökön, értesültünk egyiküktől. Szerintük jogszerűtlen volt jogköreik elvonása. Az alapszabályban szó sincs arról, hogy a budapesti, megyei választmányok feladatai átcsoportosíthatók lennének. Az eset kényes, mert a budapesti választmány tesz javaslatot a fővárosi képviselőjelölt-listára, s az országos választmány dönt. A fővárosiak így kimaradnának a folyamatból.
Rossz hír érkezett Sopronból is. Rendőrségi feljelentés szerint csalással gyűjtött három nap alatt ezer kopogtatócédulát az MDF jelöltje. Az Index szerint Nagy Tamás alkalmazottja „félelemtől eltelve” számolt be arról, főnöke üres cédulák kitöltésére kényszerítette barátját, s némelyeket 300 forintért vásárolt. A politikus mindezt tagadta.

PC-birodalom.
Lapunk úgy tudja, nagyjából 190 milliót kapott a Political Capital (PC) és a köré szerveződött cégcsoport a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH). Ezt állapította meg a két szervezet szerződéseit vizsgáló eseti bizottság. A parlament nemzetbiztonsági bizottsága az erről szóló jelentést már elfogadta. Ebből kiderül az is, az NBH maga is el tudta volna végezni a kiszervezett feladatokat, valamint az is, hogy a PC-birodalom átadott tanulmányainak egy része az interneten elérhető adatokon alapult. Az ügy pikantériája, hogy több szerződés kapcsán hiányoznak a teljesítési igazolások, így nem tudni, miért fizetett az NBH a PC-nek. A jelentést nemcsak a legfőbb ügyésznek, hanem a titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszternek is elküldték. Ismert: a Political Capital az NBH mellett az MDF-nek is dolgozott, ráadásul abban az időben, amikor Dávid Ibolya saját megfigyeltetésének szándékát bizonyítandó előállt egy olyan hangfelvétellel, amelyet valószínűleg a titkosszolgálat készített.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.