Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Korrupt rendőrök őrizetben

Hírösszefoglaló
2010. 03. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy rendőrt vett őrizetbe vesztegetés miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség; a megalapozott gyanú szerint napi rendszerességgel fogadtak el építési, szállítási cégektől 10-15 ezer forintot, hogy ne intézkedjenek velük szemben – közölte tegnap a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel. A gyanúsítottakat hétfőn vették őrizetbe, és még aznap kihallgatták őket. A négy egyenruhás közül kettő a XIII. kerületi rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot, míg a többiek korábban voltak hivatásos rendőrök. Hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja az érintetteket a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az eddigi adatok szerint 2008-ban különféle építési, szállítási társaságokkal kiterjedt kapcsolatot alakítottak ki, majd ezen keresztül jutottak jogtalan anyagi előnyhöz. A cégek képviselői napi 10-15 ezer forintot fizettek a rendőröknek azért, hogy a tevékenységük alatt előforduló és előzetesen jelzett szabálysértések miatt ne intézkedjenek ellenük. Olykor előfordult, hogy a gyanúsítottak más, jogszerűen intézkedő rendőrt fizettek le azért, hogy ne tegyen feljelentést.
A bűncselekmények szinte Budapest egészére – így a II., az V., a VII., a XI., a XII., a XIII., a XIV., a XVIII. és a XX. kerületre – kiterjedtek. A Budapesti Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.