Közel sincs vége a BKV-ügynek

Sajtóhírek szerint a BKV volt vezérigazgatója MSZP-s politikusokra vallott, miközben a rendőrség elismerte, közel sincs még vége a cég körüli botránynak. Az MSZP szerint vezetőiknek nincs közük a korrupciógyanús ügyekhez, bár nemrég még arról beszéltek, el kell terelni az ügyről a választók figyelmét.

Szilágyi Richárd
2010. 03. 01. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reklámszerződést vizsgálnak. Az egykori ÁPV Rt.-s vezetőhöz, Hatvani Szabó Jánoshoz köthető reklámszerződéseket vizsgál a rendőrség – tudta meg a Hír TV. Az „MSZP Mesterházy Ernőjeként” emlegetett Hatvani egy cége abba a budai ingatlanba van bejegyezve, mint a Lax & Lex Kft., amely a BKV születésnapi partijait szervezte, és emiatt már rajta van a rendőrségi listán. A cég ügyvezetője elismerte: baráti viszonyban áll Hagyó emberével, de állítja, neki nem volt abban szerepe, hogy a BKV-tól 20 milliós megbízást kapott. (MN)


Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója vádalku keretében a nyomozókkal név szerint közölte, melyik szocialista politikus irodájában cseréltek gazdát a BKV-tól érkező pénzek – írta a Magyar Hírlap. Korábban közöltük, hogy Balogh ügyvédje szerint az ügy most már a legmagasabb pozíciókig is elérhet. Bárándy György elmondta, bizonyítékaik vannak arra, hogy ügyfelét politikai nyomás érte a BKV-nál. Korábban Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor SZDSZ-es városvezető is elismerte politikai felelősségét a BKV-botrányokban. A Magyar Hírlap szerint Balogh vallomása után kormánykörökben már nem Hagyó büntetőjogi felelősségre vonása a téma, hanem miniszterek, államtitkárok és Demszky gyanúsítottá válása.
Tegnap megírtuk, hogy Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója saját biztonsága érdekében hang- és képfelvételeket készíthetett a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kérésekről. A Magyar Hírlap meg nem nevezett forrásai tudni vélik, hogy az igazi bombát a 4-es metró visszásságainak feltárása jelentheti majd, ahol sokkal nagyobb összegeknek kereshetik a nyomát, mint az eddigi BKV-ügyekben.
– Azt hiszem, hogy még közel sem vagyunk a BKV-ügy végén – mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány az Info Rádióban. Szerinte nem zárható ki, hogy lesznek újabb gyanúsítottak és talán további nyomozati cselekmények is az ügyben. Bencze elmondta, szorítja őket az idő, hiszen előzetes letartóztatásban nem lehet a végtelenségig senkit tartani, de az ehhez hasonló, szövevényes és szerteágazó gazdasági ügyeket is be tudják fejezni egy éven belül.
A fővárosi szocialista vezetőknek nincs közük a BKV körüli korrupciógyanús ügyekhez, az MSZP vezetői fővárosi, illetve országos szinten sem vettek részt semmilyen törvénytelen eljárásban – jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP budapesti kampányfőnöke. Molnár szerint Hagyót nem jogi okokból, hanem politikai megfontolásból kérték fel a visszalépésre. A szocialisták fővárosi ügyvezető alelnöke kiemelte, semmilyen személyes kapcsolata nincs sem a BKV jelenlegi, sem volt vezetőivel. Molnár elképzelhetetlennek nevezte, hogy a számára ismeretlen Balogh Zsolt terhelő vallomást tett volna személyére a BKV-ügyekkel összefüggésben.
Tegnap beszámoltunk arról, hogy Molnár az ATV szerda esti műsorában arról beszélt, hogy pártja feladata az, hogy eltereljék a választók figyelmét a BKV-botrányokról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.