időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Tanácsok százmilliókért

Munkatársunktól
2010.03.17. 23:00

Minősítési vizsgához és teljes átláthatósághoz kötné a tanácsadói tevékenységet a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ), amely az utóbbi hónapokban kirobbant tanácsadói szerződések körüli botrányok nyomán egy szakmai kamara jellegű önszabályozással vetne véget a korrupció terjedésének. A szervezet hangsúlyozza: az utóbbi években egyre több cég pusztán a kapcsolatai kihasználásával és sokszor igazi verseny nélkül jutott több száz milliós nagyságrendű szerződésekhez.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) hatéves története során nem merült fel gyanúja a VTMSZ által sérelmezett visszaéléseknek, ám a szerv is hajlamos mélyen a zsebébe nyúlni, ha jó tanácsra van szüksége. Az NHH nyilvános beszerzési adataiból kitűnik: százmilliókért rendszeres bedolgozójuk többek között a korábban Oszkó Péter vezette Deloitte Tanácsadó Zrt. és a gazdasági tárca körül is serénykedő, több államigazgatási karriert befutott személyt is felvonultató Telkes Tanácsadó Zrt.


Továbbiak a 11., vezércikk a 7. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.