Túl sok volt a pengés olasz nő

2010. 03. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan Argentínából, Japánból, Koreából és még Puerto Ricóból is futottak be vívók a budapesti női kard Világkupára, mégsem állíthattuk, hogy itt az egész világ; és éppen azok hiányoztak – amerikaiak, franciák, ukránok, oroszok –, akik emelték volna a színvonalat. Így amíg a hazai rendezésű férfi kard és a női párbajtőr Grand Prix-k előtt rendre azt számolgatjuk, a világranglista első 16 helyezettjéből hányan nem jönnek el, a Láng Csarnokban lámpással kellett keresni, hogy kik vannak itt. A szűk elitből csak hárman indultak, és a trióba a tavalyi vb-n bronzérmes Nagy Orsolyát is beleszámolhattuk. Aki hátizomszakadással bajlódva a tizenhat között elvérzett az olasz Di Transóval szemben (12-15), s bár a 64-es főtáblán még tizennégy honfitársunk állt, a dobogó közelébe csak a 21 éves Pető Réka jutott el. Két olaszt kiejtett, a nyolc között azonban a harmadikkal, a világversenyekről kilenc érmet őrző Marzoccával már nem bírt (6-15). Így végül Pető dicséretes hatodik helyével kellett beérnünk – nyert a görög Vugiuka –, a jobb magyar szerepléshez az kellett volna, hogy az olaszok is otthon maradjanak.

Szász bronzérme. A női párbajtőrözők saint-mauri Grand Prix-versenyén Szász Emese bronzérmes lett, az elődöntőben 15-13-ra kapott ki a dél-koreai Oh Jun Hitől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.