Új példa a szocialista bratyizásról

Dénes Zoltán
2010. 03. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca egykori szakállamtitkára, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese – közölte tegnap Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szövetségi igazgatója. Szerinte egy 80 éves kecskeméti hölgy levele alapján indítottak eljárást. Budai a levelet továbbította az ügyészségnek, amely befolyással való üzérkedés bűntette miatt indított eljárást. A levélíró azt állítja: erdőjét az NFA 105 millió forintért vette meg, de abból ötmilliót Nagy Bélán, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. volt gazdasági igazgatóján keresztül visszaadott Benedek Fülöpnek.
Budai emlékeztetett arra, Benedek Fülöpöt a bíróság nem jogerősen már másfél év börtönre ítélte, és a most felvázolton kívül más ügyekben is nyomoznak ellene. Hozzátette: sajnos ma Magyarországon nem telik el úgy nap, hogy valamilyen korrupciós ügy napvilágra ne kerülne. Mindez szerinte azt bizonyítja, hogy a szocialisták számára az elmúlt nyolc év semmi másról nem szólt, mint a korrupciós pénzek átadás-átvételéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.