Újabb fővárosi cégnél volt házkutatás

2010. 03. 06. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házkutatást tartott tegnap a rendőrség a fővárosi önkormányzat újabb cégénél, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-nél a Rác fürdő 8 milliárd forintos beruházása ügyében indított nyomozás során – tájékoztatta lapunkat Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Elmondta: a beruházást megvalósító és kivitelező cég székhelyén ugyancsak házkutatás volt, és nyomozók a Gellért-hegy lábánál lévő fürdőfelújítás és szállodaépítés ügyében adatokat és dokumentumokat kértek be a fővárosi társaságtól, az önkormányzattól, illetve több tanút is kihallgattak.
A nyomozást még a Fidesz tavaly nyár végi feljelentése alapján hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt 2009 októberében indították. Az egyelőre ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozás adatai szerint a fővárosi önkormányzatot ezen a területen is jelentős vagyoni hátrány érte.
A Fővárosi Közgyűlés tavaly október 12-i ülésén György István (Fidesz) előterjesztése ellenére az MSZP–SZDSZ-es többség leszavazta, hogy az önkormányzat a jelenlegi 25 százaléknál nagyobb tulajdonrésszel vegyen részt a csaknem egy évtizede húzódó beruházásban. Az ülésen Demszky Gábor főpolgármester személyesen is kiállt amellett, hogy a fürdőfelújítás mellett a Rác Nosztalgia Kft. a Budapest egyik legértékesebb helyén ingyenesen átadott telken luxusszállodát építsen, a fürdő üzemeltetésére igényt tartson.
György István tegnap lapunknak elmondta, itt is beigazolódni látszik, hogy a balliberális hatalom pénzszivattyút működtetett szinte minden területen.
Somlyódi Csaba (MSZP), a BGYH Zrt. felügyelőbizottsági elnöke politikai hátteret sejt a nyomozás mögött. – Nem is volt házkutatás, csak az iratokat kérte és kapta meg a rendőrség, de mi még a hivatkozott tényállást sem ismerjük – mondta a szocialista politikus, aki korábban kiválónak minősítette a beruházási konstrukciót.
Mint arról korábban beszámoltunk, a Rác fürdő ügye mellett a BRFK a gyógyfürdők 2 milliárdos beléptetőrendszerének gyanús közbeszerzése miatt is nyomoz a Fidesz feljelentése alapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.