Újabb tanácsadási botrány

2010. 03. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négymillió forintnál is többet kapott alig féléves munkáért tavaly Egerfai József MSZP-s fővárosi képviselő, aki az önkormányzat cégének adott tanácsokat a Fővárosi Közgyűlés, azaz saját maga elé került koncepció előkészítéséhez – erősítette meg lapunk információját Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezető igazgatója. A birtokunkba került dokumentum szerint Egerfai – aki a szocialista honvédelmi államtitkár, Vadai Ágnes férje – havi bruttó 600 ezer forintot vett fel a főváros százszázalékos tulajdonában lévő társaságtól 2009. január 5. és július 31. között.
Az ügyvezető szerint még a képviselő szerződtetése előtt utánanéztek, hogy a kért tevékenység összeférhetetlen-e. – Megállapítottuk, hogy nem. Ráadásul égető szükségünk volt Egerfai úr szakértelmére, aki 2006-os képviselővé választásáig a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetője volt – emelte ki Gyarmati Zoltán. Hozzátette, a szerződés és a teljesítésigazolás irodájukban megtekinthető, sőt a BKV-botrányokból tanulva egy DVD-n már hónapokkal ezelőtt elküldték Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének is.
Egerfai József egyébként a fővárosban a civil szervezetek tanácsnoka, az esélyegyenlőségi, foglalkoztatáspolitikai és kisebbségi bizottság alelnöke, a pénzügyi és közbeszerzési, illetve a városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság tagja. Az MSZP-s politikust hiába kerestük, akárcsak frakcióvezetőjét, Steiner Pált.
Papcsák Ferenc (Fidesz) fővárosi képviselő szerint egy képviselő ilyen foglalkoztatása normális viszonyok között kimerítené a hivatali hatalommal visszaélés bűntettét, jelenleg csak botrányos és elfogadhatatlan, de nem törvénysértő. – Az új parlamentben elsők között kell módosítani az összeférhetetlenségi szabályokat – vélekedett.
Cservák Csaba, a Független Jogász Fórum elnöke szerint az ügyben akár a teljes tiltás is elképzelhető lenne, és csak az éppen szükséges, speciális képzettség esetén kaphatnának mentességet a politikusok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.