Ütős buli kanadai módra

Sebestyén Júliát pályafutása utolsó előtti versenyén – a téli olimpia után a világbajnokságon is elindul – sem kísérte szerencse. Noha a rövid programban a 13., az európai idő szerint péntek hajnalban futott kűrben pedig a 16. helyre rangsorolták műkorcsolyában, összesítésben mégis csak a 17. helyen végzett; a győzelmet a papírformának megfelelően a koreai Ju Na Kim szerezte meg. Női jégkorongban a házigazda Kanada megvédte címét, mégsem lehet felhőtlenül boldog, mert nyilvánosan hangulatfokozókkal ünnepelt, továbbá Jacques Rogge, a NOB elnöke nyíltan megkérdőjelezte a női hoki létjogosultságát a téli olimpián. A férfiaknál lapzárta után játszották az elődöntőket.

2010. 03. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Show-szóró

A szöuli ausztrál nagykövetség elleni bombafenyegetés miatt letartóztatott a dél-koreai rendőrség egy 35 éves férfit, aki amiatt volt mérges, mert egy ausztrál bíró kizárta a vancouveri olimpián eredetileg győztes dél-koreai női rövid pályás gyorskorcsolyaváltót. Az őrizetbe vett személy fenyegető üzenetet küldött, de viszonylag gyorsan sikerült őt elkapni. Ha bűnösnek találják, akár három év szabadságvesztést is kaphat. A dél-koreaiak kizárásával a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea összeállítású magyar váltó végül az ötödik lett.

Élvezi az olimpiai arannyal járó megkülönböztetett figyelmet, és inkább kihagyja a márciusi torinói világbajnokságot Evan Lysacek műkorcsolyázó. A 24 éves amerikai versenyző jelezte: nem kívánja megvédeni vb-címét, de esze ágában sincs visszavonulni. „Nem félek a vereségtől, és akarok még versenyezni. Még sok siker vár rám, nincs még itt a búcsúzás ideje” – mondta Lysacek, aki többek között az orosz Jevgenyij Pljuscsenkót tudta megelőzni Vancouverben. Helyette majd az országos bajnokságon negyedikként záró Ryan Bradley lesz ott a március 22–28. közötti torinói vb-n.

Menyasszonyával vitázott és ezért rövid időre őrizetbe vették Bill Schuffenhauer amerikai bobost a vancouveri olimpián. Az érintettek nem közölték, milyen vita is volt a pár között. Schuffenhauert kihallgatták, majd óvadék ellenében szabadon engedték.

A lett négyesbob-válogatott is visszalépett a vancouveri olimpiától, miután a csapat két tagja megsérült az edzésen. Az egyik tolóember agyrázkódást, a másik pedig láb- és vállsérülést szenvedett. A kormányos Janis Mininsnek nincs szerencséje, ő vakbélproblémák miatt a kettest is kihagyta. A lettek előtt az ausztrál, a liechtensteini és a holland válogatott mondta le a részvételt a négyesek viadalán.

*

Éremtáblázat

1. Egyesült Államok 8 12 12
2. Németország 8 11 7
3. Kanada 8 6 3
4. Norvégia 7 6 6
5. Koreai Köztársaság 6 4 1
6. Svájc 6 – 2
7. Ausztria 4 3 5
8. Kína 4 2 3
9. Svédország 4 2 2
10. Oroszország 3 4 6

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.