Veres János Dobolyival járja a világot

Munkatársunktól
2010. 03. 02. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makaó után januárban Mongóliába utazott Veres János volt pénzügyminiszter, keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Dobolyi Alexandra, Veres titkárságvezetője – tudatta hét végi számában a Blikk. A lap szerint a politikus és beosztottja legutóbbi „világjárása” kétmillió forintjába került az adófizetőknek. Veres kormánybiztosként július óta négy külföldi úton vett részt a Miniszterelnöki Hivatal kimutatása szerint, és ebből háromszor elkísérte titkárságvezetője. Tavaly szeptemberben Fehéroroszországban, novemberben Sanghajban, míg idén Mongóliában járt Dobolyi Alexandrával.
A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint a négynapos útra azért volt szükség, mert márciusban a mongol miniszterelnök hazánkba látogat, és ezt elő kellett készíteni. Ezen kívül Veres részt vett egy gazdasági vegyes bizottsági ülésen, tárgyalt egy Mongóliában negyven éve működő magyar biokombinát engedélyének meghosszabbításáról, arról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia tanulmányozná a mongol ásványkincseket, és a két ország közötti vámügyi megállapodásról is.
Mint azt lapunk korábban megírta, Veres János makaói útja azért nem szerepelhetett a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kimutatásában, mert azon a politikus nem kormánybiztosként vett részt. Veres a Blikknek először tagadta, hogy külföldön járt volna. – Ha a MeH hivatalos utazási listáján nem szerepel, akkor az azt jelenti, hogy nem voltam külföldön – mondta a bulvárlapnak Veres. Később, amikor titkárságvezetője meghazudtolta főnökét, és azt nyilatkozta, hogy hivatalos úton jártak Makaóban, a volt pénzügyminiszter sajtóközleményt adott ki. Eszerint kormánybiztosként decemberben a Kínai Kommunista Párt meghívottjaként tárgyalt Pekingben, és ott kapott meghívást a Makaó viszszacsatolásának tizedik évfordulójára rendezett ünnepségsorozatra. Kiemelte: az utazása egyetlen fillér közpénzt sem érintett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.