Hárommilliós lakás a volt rendőrkapitánynak

Munkatársunktól
2010. 04. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnpártolással kapcsolatba hozott egykori csepeli rendőrkapitány, Császár Mihály lakáshoz jutása érdekében összejátszhatott Szenteczky Jánossal, a csepeli MSZP alelnökével és Tóth Mihály szocialista polgármesterrel is – állította lapunknak Németh Szilárd (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő. Németh szerint mivel a szerződések nem a szabályoknak megfelelően, s a képviselő-testület tudtán kívül születtek, azokat semmisnek kell tekinteni. A Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak Zrt.) pedig köteles eladási áron visszavásárolni az ingatlant.
Másfél hetes titkolózás után tegnap kiderült: Császár Mihály hárommillió-háromezer forintért jutott szociális bérlakáshoz a XXI. kerületben. Ezt közölte az Origo internetes oldallal a Csevak Zrt. vezérigazgató-helyettese. Németh Szilárd szerint a volt csepeli kapitány a lakással így legalább négy, de akár hétmillió forintot is megtakaríthatott. Ismeretes: a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás ügyében is nyomoz a tavaly januárban a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt kettős gyilkossággal kapcsolatban. Az iskola igazgatóját és tanárát gyilkolták meg, a gyilkossággal gyanúsított gondnok jó ismerőse volt Császárnak. A volt kapitányt a nyomozó hatóság még nem hallgatta ki bűnpártolás gyanújával, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében utal arra, hogy Császár esetleg bűncselekményt követhetett el. Érdekes, hogy a csepeli kapitány felmentése után jutott a szociális bérlakáshoz.
– Nem véletlen, hogy az önkormányzati lakások adásvételi dokumentumaiba nem enged betekintést a Csevak Zrt., valamit rejtegetnek – vélte Németh Szilárd. Hozzátette: nemcsak az a kérdés, hogy mennyiért, hanem az is, hogy milyen alapon jutott hozzá Császár Mihály az ingatlanhoz? Korábban megírtuk: az ingatlan eladásával kapcsolatos adásvételi szerződést a Csevak Zrt. vezérigazgatójaként még Szenteczky János írta alá, de nem tudni, volt-e meghatalmazása.
Lapunk telefonon hiába kereste Szenteczkyt. A csepeli polgármesteri iroda sajtóosztálya azon kérdésünkre, miért nem tekinthetnek bele a helyi fideszesek az iratokba, a polgármester nyílt levelét ajánlották figyelmünkbe, miszerint nem találtak jogalapot a teljesítésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.